Iparágak, amelyeknek érdemes belevágni a low-code fejlesztésbe

Fejlődni vágyó cégekben, legyenek akár kis- és középvállalkozások vagy nagy multinacionális szervezetek – iparágtól függetlenül – felmerül a kérdés: érdemes-e low-code alapú fejlesztést alkalmazni a digitális megújuláshoz? 

A válaszunk az, hogy IGEN. A Mendix low-code platformnak köszönhetően bármilyen iparágnak lehetősége van gyorsan és költséghatékonyan megvalósítani a mai komplex fejlesztési kihívásokat. Hogy miért? 

A kor elvárásainak megfelelő technológiákkal lépést tartani költséges, lassú folyamat lehet. Továbbá sokkal vegyesebb technológiához értő szakember gárdát kell fenntartatunk, ha a tradícionális fejlesztésekre gondolunk. A kevés kódolást igénylő Mendix platformot ezzel szemben úgy alakították ki, hogy a bonyolult is egyszerűvé váljon. Az üzleti és IT csapatok számára kész sablonok, előre elkészített funkciók állnak rendelkezésre, amelyek a fejlesztési folyamat indulását jelentősen megkönnyítik, felgyorsul a megtérülés és a piacra jutás üteme is. Ezen kívül konszolidálni lehet a technológiai sokszínűséget, hiszen a Mendix akkor igazán erős eszköz, ha platformként használjuk. 

A pénzügyi szektor low-code megoldásai a Mendix®-től

Low-code fejlesztések alkalmazása a bank és biztosítás területén növeli a szolgáltató üzleti hatékonyságát és ezáltal az ügyfélelégedettséget is. Kritikus banki folyamatok automatizálása, intelligens banki megoldások bevezetése az új ügyfelek bevonása és megtartása az ügyfélélmény javításával ma már könnyebben elérhető, mint gondolnánk.  

Mobilapplikáció fejlesztése sem a nulláról indul. A bank számára legfontosabb ügyfélinterakciók, mint a számlanézetek, átutalások, hitelnyújtás és a panaszkezelés már közvetlenül alkalmazáson belül is elérhetővé válik. Nincs másra szükség, mint a vállalkozás specifikus munkafolyamatokkal és egyedi kinézettel testreszabni a felületet. A cross-platform megoldásnak hála, mindezt csak egyszer kell elvégezni. Jól hangzik ugye? 

A Mendix platform egyik nagy előnye a fejlesztők és üzleti csapatok számára, hogy a funkcionális összetevők újrafelhasználhatóak, így további megoldások létrehozásának és kialakításának csak a kreativitásunk szabhat határt.

A gyógyítás támogatásának szolgálatában

A teljes pácienséletút számára készíthetünk modern, digitális megoldásokat alacsony kódolású fejlesztéssel, melyekkel hatékonyabbá tehető az egészségügyi kiszolgálás.  A low-code alapú szoftverekkel javul a páciensek kiszolgálásának minősége, a digitális ügyfélút, valamint a munkavállalók mindennapjai is.  

A Mendix platform segítségével a külső és belső egyéb rendszereket összekapcsoló fejlesztések ideje is jelentősen lerövidül, a beépített integrációs modulnak köszönhetően. Így lekerül a nagy mennyiségű infrastruktúra kód megírásának terhe a fejlesztőről, csupán a szükséges logikai lépéseket kell létrehoznia. Ennek köszönhetően koncentrálhat a tényleges üzleti értékteremtésre. 

Az egészségügyi ökoszisztéma low-code technológiára épülő megoldásainak nagy előnye, hogy gyorsan lecserélhetőek a régi rendszerek, létrehozhatóak újak, mint például a járóbeteg irányítási rendszer, kórházi és radiológiai információs rendszer, a foglalkozás egészségügyi menedzsment rendszer, páciens hozzájárulás kezelési rendszer, webes időpontfoglaló, ügyfélhívó és még sok minden más, miközben zökkenőmentes az átállás a régi legacy rendszerekről. Mindezt lehetséges akár egy közös platformon kezelni, közös, biztonságos autentikációval, minden modulon átívelő, gyors és könnyű adatmegosztással. További előnye, hogy így kevesebb integráció szükséges.

Ipari folyamatok hatékonyságának növelése

A pénzügyi szektor és az egészségügy mellett lowcode megoldások az ipari felhasználók számára is rendelkezésre állnak. Leendő és már meglévő gyártástámogatási rendszerek megbízhatóságának és hatékonyságának növelése is megvalósítható low-code alkalmazásfejlesztéssel. Automatizált terméktervezés és -kiadás, eszközkarbantartás, raktárellenőrzés, a beszállítói lánc menedzsmentje vagy akár komplex gyártás-végrehajtási rendszer (MES) létrehozása lehetővé válik a különböző érintett területek kapcsolatainak megtartásával – mindezt az innováció jegyében, low-code megoldásokkal.

Engedj utat az innovációnak!

Megrendelőként kíváncsi vagy, hogy mi az, amiben a lowcode fejlesztés mást tud nyújtani? Szívesen belenéznél, hogy milyen is lenne az ezzel a technológiával fejlesztett megoldásunk a vállalatod igényeire szabva?

Olvass bele korábbi cikkeinkbe!