Nem csoda, hogy ismét egyre többet hallani a low-code alkalmazásfejlesztésről. Mostanra a low-code platformok is sokat fejlődtek, megbízhatóbbak lettek szoftverfejlesztés és -szállítás szempontjából. Egyre növekvő népszerűségük oka, hogy az ilyen megközelítésű platformok fejlődését egyszerre támogatja a szoftverfejlesztési folyamatok egyszerűsítésére és a szoftverek gyorsabb piacra jutására való igény. 

Az alábbiakban bemutatunk néhány kulcsfontosságú sikertényezőt a low-code használatához.

Mit kell biztosítani a low code alkalmazásfejlesztéshez?

Mindset váltás 

A szemléletünk és gondolkodásmódunk megváltoztatása a low-code alkalmazásfejlesztéssel kapcsolatban nem csak a szoftverfejlesztők hozzáállását érinti. Fontos, hogy az üzleti partnerek is készek legyenek arra, hogy az ezzel a megközelítéssel készült megoldásokra gyorsabban reagáljanak a hagyományos szoftverszállításban tapasztaltakhoz képest.  

Képzés és támogatás 

A csapatoknak meg kell ismerniük a low-code platformot és annak funkcióit. A betanulás jóval rövidebb, mint a high code, azaz a tradícionális kódolás megtanulása esetén. A platform alapos megismerésével és támogatással hatékonyan tudjuk kihasználni a rendelkezésre álló eszközöket. 

Jól definiált üzleti folyamatok 

A szoftverfejlesztés sikere legtöbbször azon múlik, hogy jól sikerül-e felmérni az üzleti folyamatokat, amire a megoldás készül. A low-code alkalmazásfejlesztés azért is hatékony, mert a tervezés során lehetőség van az eredeti elképzeléseinken gyorsan módosítani, valamint új ötleteinket is ki tudjuk próbálni, mivel kevesebb fejlesztéssel is meg lehet őket valósítani. A hosszú specifikációk készítése már a múlté. 

Jól szervezett csapat 

A low-code projektek sikeréhez fontos egy jól szervezett csapat, melyet a Mendix alkalmazásfejlesztésben fúziós csapatoknak is nevezünk. Ebben a csapatban üzleti elemzőktől kezdve, fejlesztőkön és tesztelőkön át mindenki beleértendő, aki valamilyen módon hozzájárul az adott projekt, azaz a termékszállítás sikeréhez. 

Platformválasztás 

Válassz olyan low-code platformot, amely megfelel az adott projekted igényeinek. Fontos, hogy a platform támogassa a kívánt funkciókat és integrációkat, valamint, hogy a megfelelő biztonsági funkciók meglegyenek benne, és skálázható legyen.  

A mi választásunk a Mendix ®

A Mendix low-code alkalmazásfejlesztési platformot arra tervezték, hogy komplex alkalmazásokat is gyorsan hozhassunk létre vele, legyen szó bármilyen iparágról és különböző méretű vállalatokról. 

Az ARTofINFO és a Mendix együttműködésével vállalatszintű megoldásokat nyújtunk számodra, segítünk, hogy egyszerűen és gyorsan hozhass létre webes és mobilalkalmazásokat. 

A Mendix platform használatában szerzett tapasztalatainkkal a változó igényeknek is megfelelő, később is könnyen alakítható megoldásokat kínálunk. 

Amennyiben van már egy meglévő szoftvered és azt szeretnéd továbbfejleszteni, az is lehetséges! Harmadik féltől származó rendszerekkel való integráció esetén is segítséget tudunk nyújtani, hogy a Mendix platformon készült fejlesztésed könnyen összekapcsolható legyen már meglévő eszközeiddel és rendszereiddel. 

Nincs más hátra, csak egy gyors döntés! Gyorsulj fel, sorolj a belső sávba és vedd fel velünk a kapcsolatot még ma!