ARTofINFO Kupa

Jet-Ski Országos Bajnokság 3.forduló
 

AFFIDEA közreműködésével

(Küzdelem a rák ellen)

INGYENES RENDEZVÉNY

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dobri Noémi ajánlása: 
2011-14. években az akkori Kanizsa Autó-Motor Sport Egyesület szervezésben 4 alkalommal Nagykanizsán a Csónakázó tavon Jet-Ski Bajnokságot szerveztünk az Országos Jet-Ski Szövetséggel, és Dara Roland KAMSE jet-ski versenyző és a KAMSE tagok közreműködésével, kiemelkedő sikerrel. Nem csak a város lakosságának nyerte el tetszését ez a látványos technikai verseny, hanem a jet-ski versenyzők körében is a legjobb hangulatú és legszebb helyszínen megrendezett bajnokság véleményét vívta ki.
Örömmel fogadtam az Országos Jet-Ski Szövetség megkeresését, miszerint újból városunkba kívánják megrendezni a 3. egyben utolsó fordulót, ahol a Magyar Bajnoki Cím megszerzése lesz a cél a 2023-as évben a versenyzők között. Felkértek a szerevezésre, hiszen régebben az egyesület elnökeként tapasztalatot szereztem a szövetséggel való együttműködésben, és Dara Roland segítségét újból kértem a színvonalas rendezvény megvalósulása érdekében.
 
A rendezvény a város pénzügyi támogatását nem igényli, hisz az ARTofINFO Kft ügyvezetője Bács Zoltán főszponzor, az AFFIDEA és Juhos Árpád szponzorálása biztosítja a financiális fedezetet a rendezvény megvalósulásához.
 
Ez a rendezvény a karitatív megmozdulás egyik jelképes programja lesz, hisz az AFFIDEA Magyarország Kft a látogatók számára ingyenes rákszűrést biztosít a rendezvény alatt, kitelepül korszerű egészségügyi berendezéseivel, és időpont egyeztetés nélkül, érkezési sorrendben a rendezvény alatt végig a látogatók egészségének feltérképezését végzi. Mindezt nem egy korházszagú épületben, hanem festői környezetben.
 
Másik karitatív programunk a 6-14 éves gyermekeknek szól. 20 főt keresünk ebben a korosztályban, akiknek a szülei nem engedhetik meg maguknak, hogy gyermekük valamilyen formában kipróbálhassa ezt az adrenalinnal járó sportot.
 
20 gyermeket - biztonságos körülmények között, védőfelszereléssel -megtanítanak a Jet-Ski Szövetség tagjai vezetni a járművet, majd edzés után, szlalom versenypályán megmérettethetik magukat versenykörülmények között a gyerekek. Természetesen mindvégig egy tapasztalat Jet-Ski versenyző ül a gyermekek mögött. A legügyesebb kis versenyző pedig felállhat a dobogó legmagasabb fokára, elnyerve a Nagykanizsa Kupát, amit büszkén fog haza vinni. Mindez augusztus 18-án péntek délután kerül megrendezésre. Úgy gondolom, hogy életre szóló élményben lesz részük a gyerekeknek.
Szombaton, augusztus 19-én időmérő edzések után már az első futamok lezajlanak, és aznap este a Csónakázó tó partján Vízparti Retro Diszkó várja a lazulni vágyókat DJ Jeppetó közreműködésével.
Vasárnap, augusztus 20-án 9-10 órától kezdődik a fő versenynap, hisz összesen 11 versenyszámban legalább 60 versenyző méretteti meg magát a szezon utolsó fordulójában, ahol a tét a Magyar Bajnoki Cím. Álló és ülő Jet-Ski számok is kiírásra kerültek, és nemzetközi versenyzőknek is lesz nyitott versenyszám. Ezen a napon dél körül fogjuk tartani a hivatalos és ünnepélyes megnyitót is.
Vasárnap a látogatók számára még egy izgalmas programlehetőség kínálkozik a verseny nézése mellett. Bárki, aki elmúlott 14 éves, jelentkezhet amatőr kategóriában versenyezni 5000 Ft-os nevezési díj ellenében. Ez az összeg az üzemanyagot fedezi, érdemes kihasználni a lehetőséget ezért a minimális összegért. A Jet-Ski Szövetség biztosítja az ülő járművet és a biztonsági felszerelést. Itt kiépített szlalompályán kell teljesíteni minél kevesebb hibával, minél gyorsabban a feladatot, és az eredményhirdetéskor a legjobb 3 amatőr versenyző is jutalmazva lesz kupával.
 
Érdemes már most beírni a naptárba a rendezvényt, mert a múltban is a leglátogatottabb sportrendezvény volt, bízom benne, hogy most is örülnek Nagykanizsa lakosai, hogy újból városunkba kerül megrendezésre az utolsó bajnoki forduló. A büfé elött lesz felállítva a start, egészen a szigetig tart a pálya, majd befordul az öbölbe, és vissza a büfé előtt halad el.
A rendezvény augusztus 20-án előre láthatólag 18 órakor az ünnepélyes eredményhirdetéssel ér véget, melyet megelőz egy elköszönő látványos vízi felvonulás is.
A parton étkezési lehetőség, fagyi, vattacukor, pattogatott kukorica, kürtös kalács és italok várják a vendégeket.
 
A tapasztalatok azt mutatják, hogy rendkívül megtöltik oxigénnel a tavat a zárt rendszerű, vízhajtásos járművek, ami egyébként teljesen környezetbarát módon üzemelnek. Soha nem élt annyira a Csónakázó tó, mint a versenyek után, soha nem volt olyan gyönyörű kék a vize.
Régebben a KAMSE versenyzője Dara Roland sokat segített a Csónakázó tavon kialakult problémák megoldásában Jet-Ski-jével, sokszor kérték a horgászok, hogy járja meg a tavat. Jön a kánikula, augusztusban megint jót fog tenni a víznek a rendezvény.
 
Köszönöm a Kajak-Kenu Klub és a Horgász Egyesület megerősítését a verseny megavalósulásához, Ők is tudják, hogy rendezvényünk a tó érdekét is szolgálja.
Szeretettel hívok mindenkit rákszűrésre, használják ki ezt az költségmentes lehetőséget.
Jöjjenek, és szórakozzanak velünk, nézzék meg a bajnokságot, vagy akár vegyenek részt benne amatőr versenykategóriában.